18. februára bola v Bratislave v priestoroch spoločnosti Messer otvorená prvá vodíková čerpacia stanica na Slovensku. Spočiatku je určená na plnenie pri tlaku do 200 barov a je k dispozícii - po predchádzajúcej registrácii - na tankovanie vozidiel na vodíkový pohon.


Prvá vodíková čerpacia stanica na Slovensku bola otvorená 18. februára v Bratislave v priestoroch spoločnosti Messer. Je určená na plnenie pri tlaku do 200 barov a je k dispozícii na tankovanie vozidiel na vodíkový pohon - na základe predchádzajúcej registrácie.

Viac informácií ohľadom podmienok plnenia nájdete na webe.

"Chceme získať praktické skúsenosti s prevádzkou tejto vodíkovej čerpacej stanice a využiť ich pri budovaní ďalších vodíkových čerpacích staníc. Budú sa tu tankovať aj autobusy a vlaky," hovorí Michal Paľa, generálny riaditeľ spoločnosti Messer na Slovensku. Spoločnosť má viac ako 30-ročné skúsenosti s výrobou a predajom vodíka - vďaka tomu je jedným z najskúsenejších dodávateľov vodíka v krajine.

Bernd Bartels, Messer SE & Co. KGaA

 

MÁTE OTÁZKU? KONTAKTUJTE NÁS!

Messer Tatragas dodáva plyny zákazníkom z odvetvia automotive, výroby skla, potravinárskych technológií, strojárstva, medicíny, metalurgie, výroby ocele a spracovania kovov. Jedná sa o kompletné portfólio priemyselných a špeciálnych plynov ako aj plynov pre potravinársky priemysel, či medicinálnych plynov.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať vyplnením nižšie uvedeného kontaktného formulára.

Súvisiace články

Prihlásiť sa k odberu nášho blogu

Chcete pravidelne dostávať aktuality o našich blogových príspevkoch, novinkách a odborných článkoch o plynoch? Vyžiadajte si náš newsletter ešte dnes!